Aan Den Grooten Hof

De volgende jaren zal Den Grooten Hof omgevormd worden tot de toegangspoort van Bosland. Het domein zal dan samen met een privé-investeerder toeristisch uitgebaat worden. De volgende jaren willen we graag meedenken aan het concept hierrond. Er zijn vele pistes mogelijk die zowel voor de investeerder, de gemeente, de Overpeltenaren, het milieu als de toerist een meerwaarde opleveren. We kunnen linken leggen naar milieueducatie, naar kunst en cultuur en naar onze eigen geschiedenis. Voorbeelden tonen aan dat dit werkt: Insel Hombroich, Eden Project, The Lost Gardens of Heligan of dichter bij huis: de Lieteberg of Galandart.

Insel Hombroich
Eden Project
Heligan Gardens
De Lieteberg
PIT Borgloon

Aan het Hobos

De toekomst van het Hobos is momenteel nog een groot vraagteken. De laatste bewoonster, Marie-Anne Wilsens droomde ervan dat het domein zou blijven zoals het was. Jammer genoeg is dit nu reeds niet meer het geval. De prachtige koeien verdwenen zeer snel na haar dood. Het broze ecosysteem werd verstoord. De gebouwen vervallen steeds meer. Het zou mooi zijn indien we dit plekje konden beschermen als parel van Noord-Limburg: er terug koeien laten grazen in een systeem van roterende weiden, de hekwerken met de karakteristieke poortjes in stand houden, de gebouwen renoveren met respect voor het verleden.

Aan den Drossaerd

Overpelt is rijk aan verenigingen. Velen zetten zich nog vrijwillig en onbaatzuchtig in voor de ander en hierin ligt de echte rijkdom van een samenleving. Verenigingen brengen mensen samen, zorgen ervoor dat men zich ergens thuis kan voelen en creëren veiligheid. In de toekomst zal het een uitdaging zijn om dit vrijwilligerswerk te kunnen handhaven. Als gemeente zal men alle moeite moeten doen om de bestaande parochiezalen genoeg te ondersteunen zodat deze steeds het centrum van het plaatselijk verenigingsleven kunnen blijven. Initiatieven zoals buurtfeesten, speelstraten en buurtmaaltijden dragen bij in de strijd tegen de verzuring van onze leefomgeving.

Aan het Pelterke

Deze speeltuin werd de vorige jaren mooi vernieuwd en is een trefpunt voor vele jongeren. Met enkele kleine toevoegingen zou de speeltuin ook aantrekkelijk kunnen worden voor mindervalide kinderen waardoor Overpelt als zorggemeente er een unieke toeristische trekpleister kan bijkrijgen. De aanwezigheid van Sint-Oda en van het MS- en revalidatiecentrum heeft in Overpelt een speciale infrastructuur doen ontstaan; zo denken we spontaan aan het wandelen met wielen. Enkele B&B’s bieden rolstoeltoegankelijke kamers aan. We zouden de al aanwezige faciliteiten kunnen oplijsten en kunnen bekijken hoe we door dingen aan elkaar te linken Overpelt ook voor minder-validen toeristisch aantrekkelijk kunnen maken.

Aan Palethe

Palethe groeide de afgelopen jaren uit tot het culturele centrum van de gemeente. Een sterke programmering, boeiende tentoonstellingen en een druk bezocht centrum bewijzen dat de ploeg goed werk levert. Door het programmeren van professionele gezelschappen zonder aan de plaatselijke mensen voorbij te gaan ontstaat er een klimaat waarin creativiteit kan floreren. De afgelopen jaren mochten we regelmatig meedenken met de organiserende ploeg en voelen we er ons thuis. Het blijft een uitdaging om steeds vernieuwend te blijven en daar dragen we graag ons steentje aan bij.

Aan het Molenmuseum / Radiomuseum

De aanwezigheid van wind- en watermolens in Overpelt duidt op een zekere welvaart die de gemeente in het verleden had. Het fietsroutenetwerk heeft steeds meer verblijfstoeristen naar hier gelokt. Er zijn zeker nog openingen om de aanwezige troeven uit te spelen. In overleg met de aanwezige bed & breakfasts en hotels kan er nagedacht worden om alternatieve programma’s uit te werken om de toeristen ook bij slecht weer een mooie dag te bieden. Een mooi voorbeeld van het uitspelen van de aanwezige troeven zagen we in het Engelse Ulverston, een klein dorpje niet ver van het Lake District. Hun grootste troef is Stan Laurel, de dunne in het duo ‘De dikke en de dunne’. Het kleine gezellige museum wordt vooral bij slecht weer druk bezocht. Overpelt heeft dergelijke troeven ook: wij denken concreet aan de molens, het molenmuseum en het radiomuseum.

Laurel & Hardy

Aan het zwembad

Met de uitbreiding van het zwembad kreeg Overpelt een extra troef in handen. De samenwerking met Neerpelt bewijst dat het zeker zijn voordeel heeft om over de gemeentegrenzen heen samenwerkingsverbanden aan te gaan. De samenwerking van de gemeenten Overpelt, Neerpelt, Lommel, Hamont-Achel en Dommelhof in initiatieven als Cultuur Noord laat zien dat men op die manier veel moois kan realiseren.

Cultuur Noord

Aan de gemeentevijver

Bossen zijn ideaal om te spelen. Op de Internetgazet van 6 september lazen we dat men in Antwerpen, Brugge en Leuven zou starten met cursussen om kinderen opnieuw buiten te leren spelen. Overpeltse kinderen hebben nog zeer veel groen en toch wordt er ook hier veel minder buiten gespeeld dan vroeger. Met de aanleg van een natuurspeeltuin waar men met gewone dingen kan ravotten zouden vele kinderen, jongeren, ouders en grootouders terug met de natuur verbonden kunnen worden.

VAN GERVEN Carine plaats 6

logo CD&V Overpelt
Bekijk de volledige lijst »

1FRANSEN Jaak
2GUTSCHOVEN Nele
3VANSEGGELEN Dirk
4CLIJSTERS Marleen
5HENDRIKS Koen
6VAN GERVEN Carine
7VAN DE BROEK Johan
8VAN DORPE Ann
9RENCKENS Guido
10KENIS Katrien
11VAN MIERLOO Wouter
12VAN MOLL-HORIONS Anita
13VANENDERT Dominiek
14EVERS-CUYPERS Anne
15DRIESKENS Dave
16DEWITZ-THEUWENS Lieve
17BOES Jos
18SCHUURMANS Heidi
19DRIJKONINGEN Danny
20WILMS Anneke
21BLOEMEN Gerard
22SLEURS Greet
23VERACHTERT Roel