Uitgaven

Het Hobos

Boek en tentoonstelling

Meer dan drie jaar fotografeerde CARINE VAN GERVEN, doorheen de seizoenen,de bewoonster, de kudde en de mooiste plekjes in het schilderachtig domein ‘Het Hobos’ wat uitzonderlijke en verrassende beelden opleverde.

GOVERDINE HERMANS schreef over de vrouw achter de mythe.
Het openhartig levensverhaal van een eigenzinnige, eenentachtigjarige veehoudster werd, samen met de meest indringende foto’s van CARINE VAN GERVEN, gebundeld in een boeiend kijk- en leesboek ‘EEN VROUW IN HET HOBOS’

In dit boek vertelt Marie-Anne over kleine en grote gebeurtenissen in haar leven. Ze neemt ons in vertrouwen over haar grote liefde, haar geluk, haar strijd.
En over oud worden.

Neemt iemand een eenentachtigjarige nog au sérieux als ze voor overtuigingen en idealen door het vuur wil gaan?

Omdat ze bovendien een vrouw is, wordt meewarig geglimlacht en ze bespeurt ongeduld. Ze heeft haar tijd gehad. Wat ze probeert te verduidelijken wordt hoogstens gedoogd, niemand gelooft haar nog.

Is Marie-Anne alleen maar koppig en eigenzinnig?

Dit boek is een onderdeel van een project rond het Hobos, in een organisatie van CC Palethe en de Overpeltse cultuurdienst .

Op dinsdag 22 juni werd Marie-Anne dood op het Hobos aangetroffen. De koeien zijn inmiddels uit het landschap verdwenen. Haar zus Luce is nu de enige erfgename. Welke de toekomst voor het domein is, is nog zeer onzeker. Wij zijn blij dat we enkele jaren intens met het domein en haar bewoonster mochten meeleven.

Wegens de grote belangstelling was de eerste oplage na 3 dagen uitverkocht en wordt een tweede oplage van het boek gedrukt. Wil u nog in het bezit komen van het boek ‘EEN VROUW IN HET HOBOS’ dan kan u altijd contact met me opnemen.

 

 

Boek

Nooit zal ik stoppen met aan jou te denken.
Dit boek werd in 2013 uitgegeven via uitgeverij Kramat.
Ingrijpende gebeurtenissen veranderen het leven van zeven jonge mensen. ZIj praten openhartig over hun verdriet, geluk en hoop. En over de liefde.

Meer info